Pani Magda Gessler, która w TVN prowadzi program "Kuchenne rewolucje", a na co dzień, od wielu lat sieć restauracji, twierdzi, że gastronomia to wcale nie jest żyła złota.
Nowych lokali cały czas przybywa, a konkurencja jest ostra. W swojej wypowiedzi podkreśla, że na knajpie co prawda można dobrze zarabiać, ale na pewno nie zostanie się milionerem.
Jeśli już ktoś faktycznie liczy na duży zysk, to powinien mieć świetną lokalizację oraz bardzo dobrego i drogiego kucharza. Musimy też być szczerzy wobec naszych klientów - mówi restauratorka w rozmowie z dziennikiem "Nowa Trybuna Opolska".
Podkreśla, że Polacy są coraz bardziej świadomi kulinarnie i natychmiast wyczują fałsz. - Będą wiedzieć, gdy ktoś zechce ich oszukać i wyłącznie zarobić, a nie ugościć. Z takich miejsc klienci wieją, takie miejsca świecą pustkami - tłumaczy Magda Gessler.
Jej zdaniem, jeżeli ktoś myśli tylko o zysku i niewiele poza nim się dla niego liczy, to nie osiągnie sukcesu. - To pewne jak to, że dwa razy dwa jest cztery. Ciężko być restauratorem, będąc raczej bankierem - zaznacza.
Źródło: zyciewarszawy.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz